![]() |
AZS na twarzy czym myć skórę? - Wersja do druku +- Forum Kobiet - forum dla kobiet. Kobieta i jej forum (http://www.forumkobiet.net) +-- Dział: Zdrowie, moda i uroda (/forum-4.html) +--- Dział: Kosmetyki (/forum-6.html) +--- Wątek: AZS na twarzy czym myć skórę? (/thread-3289.html) |
AZS na twarzy czym myć skórę? - Ilonka - 02-13-2025 10:10 AM Mam AZS na twarzy i każde mycie kończy się tym, że skóra jest jeszcze bardziej sucha i zaczerwieniona. Używałem różnych żeli i pianek do mycia twarzy, ale większość chyba bardziej szkodzi niż pomaga. Czym najlepiej myć skórę, żeby jej nie podrażnić? RE: AZS na twarzy czym myć skórę? - plecka - 02-13-2025 12:06 PM Najlepiej sprawdzają się łagodne emulsje do mycia twarzy, najlepiej bezzapachowe i bez mocnych detergentów. U mnie dobrze działa mycie twarzy mleczkiem nawilżającym albo delikatnym olejkiem – skóra nie jest wtedy taka wysuszona. No i po umyciu od razu krem nawilżający, bo jak skóra zostaje „goła”, to robi się jeszcze bardziej podrażniona. Jeśli szukasz delikatnych kosmetyków do AZS na twarzy, to koniecznie sprawdź dermokosmetyki na azs w verdelove.pl Sa to kosmetyki dedykowane specjalnie dla pielęgnacji skóry z takimi potrzebami. |